Η Credicom Consumer Finance στηρίζει χρηματοδοτικά την αγορά σκαφών αναψυχής με ανταγωνιστικά προϊόντα και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών
05.04.2011
Σε μια περίοδο όπου η ρευστότητα και η αδυναμία χρηματοδότησης ασφυκτιούν την αγορά, η Credicom Consumer Finance παρέχει λύσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν την πολυβασανισμένη για τα τελευταία δύο χρόνια αγορά των σκαφών. Και μάλιστα ένα κομμάτι της, τα σκάφη μέχρι 100.000€ που μέχρι σήμερα οι τράπεζες παρέβλεπαν.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται για την αγορά ενός σκάφους, αλλά και σίγουρα οι επαγγελματίες του χώρου, θα βρουν ενδιαφέροντα αυτά που είχε να μας πει ο κ.Αντώνης Μόσχου, New Markets & Professional Services Director.

Ποιος είναι ο κύριος τομέας δραστηριότητας για τη Credicom Consumer Finance; Πώς αναπτύσσεται η εταιρεία;

“H Τράπεζα Credicom Consumer Finance εξειδικεύεται στην Καταναλωτική Πίστη, ως μέλος της Crédit Agricole Consumer Finance, που κατέχει Ηγετική θέση στην Ευρώπη και υποστηρίζεται από την οικονομική ευρωστία του Ομίλου Crédit Agricole.

Παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών Καταναλωτικής Πίστης είτε μέσω εμπορικών επιχειρήσεων είτε με απευθείας διάθεση προσωπικών δανείων και πιστωτικών καρτών προς τον τελικό καταναλωτή. Τα περισσότερα προϊόντα μας καλύπτουν ανάγκες αγοράς ειδών οικιακού εξοπλισμού, αυτοκινήτου, σκαφών αναψυχής καθώς και πιο εξειδικευμένες ανάγκες όπως εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Μέχρι σήμερα έχουμε κατακτήσει ηγετική θέση στον τομέα της χρηματοδότησης αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων, καθώς και σημαντικό μερίδιο αγοράς στη χρηματοδότηση ειδών οικιακού εξοπλισμού, με ισχυρές κεντρικές συνεργασίες.

Το καλοκαίρι του 2010, στο πλαίσιο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων μας στην αγορά σκαφών αναψυχής, ξεκινήσαμε συνεργασία με την εταιρία Entaman YachtFin Experts για τη διάθεση ενός εξειδικευμένου χρηματοδοτικού προϊόντος για αγορά σκαφών αναψυχής.”

Πόσο καιρό δραστηριοποιήστε στη χρηματοδότηση της αγοράς σκαφών αναψυχής;

“Παρότι η αγορά σκαφών αναψυχής είναι μία νέα αγορά για εμάς, φροντίζουμε να αναπτυσσόμαστε σε αυτή με βάση την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτουμε και, φυσικά, δημιουργώντας στρατηγικές συμμαχίες με εξειδικευμένους συνεργάτες. Η Entaman Yachtfin Experts αποτελεί μία εταιρία με μεγάλη τεχνογνωσία και επαρκή διείσδυση στο συγκεκριμένο χώρο. Η αρχική ανταπόκριση των πελατών μας δείχνει ότι οι χρηματοδοτικές μας λύσεις καλύπτουν τις ανάγκες τους και βασίζονται στα δεδομένα της εποχής. Από την πλευρά μας η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση που διαθέτουμε μας επιτρέπει να ελαχιστοποιούμε το ρίσκο επισφαλειών τόσο για την Τράπεζα όσο και για τον αγοραστή.”

Έχετε επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες σκαφών;

“Χρηματοδοτούμε όλα τα είδη σκαφών, ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα, φουσκωτά και πολυεστερικά καθώς και jet-ski.
Σε πρώτη φάση και με στόχο τη σταδιακή ανάπτυξή μας στο χώρο των σκαφών αναψυχής έχουμε επικεντρωθεί σε σκάφη με σχετικά χαμηλό κόστος αγοράς. Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης είναι €100k ενώ χρηματοδοτούμε μέχρι το 70% της αξίας του σκάφους. Στη συνέχεια, αξιολογώντας τα πρώτα αποτελέσματα, θα εξετάσουμε την πιθανότητα διεύρυνσης αυτών των ορίων.”

Αντιλαμβάνεστε κάποια νέα τάση όσον αφορά τις προτιμήσεις των καταναλωτών;

“Διαπιστώνουμε ότι η αγορά δέχεται μεγάλες πιέσεις με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται σε αριθμούς αλλά και να μετατοπίζει το κέντρο βάρους της προς χαμηλότερες κατηγορίες τιμής.

Θεωρούμε, όμως, πως η αγορά θα ισορροπήσει και πάλι, γιατί, όπως παρατηρούμε, ο πυρήνας της είναι παρών και αποφασισμένος να τη στηρίξει και να επενδύσει σ’ αυτή, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Πρόκειται για ανθρώπους από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της θάλασσας που γνωρίζουν και αγαπούν αυτό που κάνουν και οι οποίοι έχουν πολλά να προσφέρουν στο συγκεκριμένο χώρο ειδικότερα αλλά και στην οικονομίας μας γενικότερα.”

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Credicom Consumer Finance;

“Διαθέτουμε γρήγορες και βελτιστοποιημένες διαδικασίες για την έγκριση και την εκταμίευση της χρηματοδότησης, με το internet site και το τηλεφωνικό κέντρο να αποτελούν τα κύρια μέσα για την εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Επίσης, παρέχουμε εξειδικευμένα προϊόντα ικανά να καλύψουν τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, ενώ η μακρόχρονη παρουσία μας στην Καταναλωτική Πίστη μειώνει το ρίσκο επισφαλειών τόσο για εμάς όσο και για τον πελάτη.

Όσον αφορά ειδικά την αγορά των σκαφών αναψυχής η συνεργασία μας με την Entaman Yachtfin εξασφαλίζει συνδυαστική γνώση της αγοράς, ποιοτική και άμεση εξυπηρέτηση και άρτιο after sale service από το εξειδικευμένο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Credicom.”

Ποια είναι η διαφοροποίησή σας σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

“Το αδιαμφισβήτητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Credicom Consumer Finance είναι ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας, της εξειδίκευσης, της κεφαλαιακής επάρκειας και της οικονομικής ευρωστίας της μητρικής μας Crédit Agricole Consumer Finance, που είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Καταναλωτική Πίστη, με παρουσία σε 22 χώρες. Το ανταγωνιστικό αυτό πλεονέκτημα συνδυάζεται με τη γνώση της τοπικής αγοράς από το 2003 μέχρι σήμερα, γεγονός που μας καθιστά αξιόπιστο συνεργάτη τόσο για τον τελικό καταναλωτή όσο και για τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας, παρά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Προχωράμε σε χρηματοδοτική στήριξη της αγοράς σκαφών αναψυχής με παροχή προϊόντων που διαθέτουν ανταγωνιστική τιμολόγηση αλλά και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Η όλη δομή και λειτουργία μας στηρίζεται στην αξιοποίηση των υφιστάμενων δικτύων των συνεργατών μας. Χωρίς ανελαστικό και ακριβό δίκτυο καταστημάτων αλλά με ευέλικτα γραφεία αντιπροσώπων, έχουμε τη δυνατότητα και τους πόρους να προσεγγίζουμε εμείς τους πελάτες και συνεργάτες μας αντί να έρχονται εκείνοι σε εμάς.”

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μέλλον της Καταναλωτικής Πίστης για την αγορά σκαφών;

“Η Καταναλωτική Πίστη στην Ελλάδα από το 2010 εισήλθε σε μια φάση ωριμότητας, μετά από μια δεκαετία διαρκούς ανόδου και ευφορίας, η οποία όμως σε αρκετές περιπτώσεις ήταν επίπλαστη. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει και στα επόμενα χρόνια να στηρίζει την κατανάλωση, με νέα, πιο ώριμα χαρακτηριστικά όπως περισσότερη υπευθυνότητα και πιο μακροπρόθεσμη οπτική, όπως άλλωστε απαιτούν οι νέες οικονομικές συνθήκες.

Όταν μία αγορά είναι υγιής, το ίδιο συμβαίνει, κατά κανόνα, και με τα χρηματοδοτικά της εργαλεία. Στην Credicom Consumer Finance αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην αγορά σκαφών αναψυχής επειδή πιστεύουμε, αφενός στη φάση ωριμότητας της Καταναλωτικής Πίστης, αφετέρου στη δυναμική του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού γενικά και του σκάφους αναψυχής ειδικότερα. Την πεποίθησή μας αυτή τη βασίζουμε στο γεγονός ότι η χώρα μας διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά που ευνοούν την ανάπτυξη αυτών των κλάδων και τα οποία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα αναξιοποίητα.”

Που μπορεί να σας βρει όποιος ενδιαφέρεται για χρηματοδότηση αγορών;

“Όπως προαναφέρθηκε στο τομέα σκαφών αναψυχής συνεργαζόμαστε με την Entaman Yachtfin, εταιρία με εικοσαετή πείρα στις χρηματοδοτήσεις σκαφών αναψυχής από όπου οι αναγνώστες σας μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχουμε στα ακόλουθα στοιχεία: 210 331 7281, www.ey-experts.gr

Επίσης, για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις υπηρεσίες της Credicom Consumer Finance μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στα ακόλουθα στοιχεία: 801 11 96 600, 210 93 96 600, www.credicom.gr”